A vadregényes birtokon forrás, patak, vízesés és malomrom…

Az eladó mesés kis birtok Európa 2010-es kulturális fővárosától kb. 20 km-re úgy bújik meg egy zsákfalucska szélén, hogy avatatlan szemeknek láthatatlan marad.

A település utcájáról lekanyarodva, 200 m hosszú magánút végén tiszta vizű patak kb. 140 m hosszan ölel egy, a természet által visszahódított, közel fél ha-os területet. Az érintetlen csendet a vízesés hangja színesíti.

A patak ereje itt hajdan egy kicsi vízimalmot hajtott, akár ma is használható lehet energiatermelésre. A mára már romos épület lakóházként van nyilvántartva, eredetileg annak épült. A kicsi, de szorgos malom a házból ugyanis csupán egy szobányit foglalt. A közelében egy gazdasági melléképület áll.

Az ingatlan tulajdonosa komoly -többek között levéltári- kutatómunkával megismerte a malom múltját. Amennyiben az új tulajdonosa szeretné a malmot helyreállítani, ehhez a szükséges információkat és természetesen minden segítséget is megkap. Különleges lehetőség, hogy igény szerint komplett, korabeli malomgépeket is megvásárolhat!

A vadregényes birtokon egészséget támogatón tiszta a levegő, és a 80 m2-es ház ablakából is festői a kilátás.

Külön ajándéknak tekinthető, hogy a pár km-re lévő tavat is tápláló patakon kívül, ráadásként még saját bővizű forrás is fakad! A kristálytiszta forrásvíz a ház mellől még kb. 80 m-nyire a birtokon fut.

Az adottságok egy természetes tavacska kialakítására inspirálnak…

Az eladó birtokon jelenleg nincs közmű, de a rácsatlakozási lehetőség adott.

A kis falu szinte teljesen elnéptelenedett, ám csodás természeti adottságai miatt a jelen évszázad eleje óta néhány békére vágyó, művészetet kedvelő nyugat-európai és pécsi lakója életre keltette. Egy központi tér mentén mindössze harminc ház épült.

Budapesttől kb. 200 km-re, az M6-os autópályán kevesebb, mint két órányira található.

Az ingatlan irányára 35 millió Ft.

A muzeális értékű, működőképes malomgépezet és annak beépítése, üzembehelyezése egy erre a feladatra szakosodott manufaktúra segítségével -megállapodás szerinti áron- igazi kuriózumot varázsolhat Önnek a romantikus kis birtokon…

Bízunk abban, hogy az igazán különleges adottságú ingatlan hangulata és lehetőségei felkeltették kíváncsiságát!

Kérem keressen a részletekért! Érdemes! :)

További képek:

A falucska:

Egy régi kép:

A kis templomban eredeti és működő az Angster orgona!