Rezidenciának alkalmas neobarokk villa eladó Budapesten

Az Istenhegyen épült neobarokk villát 2016-ban teljesen felújították. Az 1900-as években épült rezidenciális jellegű épület felújításának mértéke és minősége magas szintű. Az építészeti értékek és a kor stílusjegyeinek megőrzése, a mai kor igényeinek megfelelő átalakítása az ingatlan presztízsértékét jelentősen növeli.

Könnyen megközelíthető helyen áll, 1127 m² területű, fákkal, bokrokkal, évelőkkel ízlésesen parkosított telken az 588 m² hasznos alapterületű épület.

A neobarokk elemeket tartalmazó eklektikus villát a külső- és belső architektúra érdekében az önkormányzat védelem alá helyezte. A belső átépítések ennek megfelelően nem érintik, nem csorbítják az épület sajátos hangulati értéket képviselő világát, kiemelve az épület belső kialakításának egyik legfontosabb építészeti értékét, a kétszintes hallt.

Az épületben fennmaradt burkolatokat, bútort, kályhákat, kandallót, számtalan csillárt és egyéb kiegészítőket restaurátor szakemberek igényes munkájukkal varázsolták újjá.

A domborzati adottságok miatt az utcaszinttől jóval magasabban fekvő, nem klasszikus kialakítású szuterénszinten szolgálati lakás, mellékhelyiségek, közlekedők, lift, lépcsőház, étkező, konyha került kialakításra.

Ugyanitt van a szauna, a kazánház, valamint a több szintes kerthez kapcsolódó, minden igényt kielégítő medencék, összesen: 301,22 m²-en. A medencetér kínálta lehetőségeket, a kényelmet és hangulatot szavak helyett a képek illusztrálják.

A magasföldszinten nappali, hall, teakonyha, gardrób, toalett, háztartási helyiség, közlekedők lettek kialakítva, összesen: 112,5 m²-en. A két panorámás terasz: 34,99 és 42,42 m²-es.

Egyszerűen szép, elegáns, tömörfa lépcső vezet a galériára, ahonnan két oldalra nyílik két hálószoba, gardróbokkal, fürdőszobákkal, összesen: 88,15 m²-en. Itt az erkély 7,8 m²-es.

Az emeleten a szoba, fürdőszoba, közlekedő, tároló, összesen 74,92 m². A teraszok 33,76, 5,25 és 1,45 m²-esek.

A dupla garázs 53,5 m2-es, a szerszámtároló 15m²-es.

A riasztórendszerrel, mozgásérzékelővel, parabola antennával, belső lifttel ellátott, összközműves épület burkolatai eredeti tömörfa intarziás parketta, kőburkolat. A vizes helyiségekben meleg kőburkolat van. A falak tapétásak, festettek. A villa fűtése a felújított kályhákon és kandallón kívül két korszerű gázkazánnal történik. A fehér fa nyílászárók egyedi boltívesek, kovácsoltvas teraszkorlátok, kőplasztika és stukkók díszítik a villát. A kertet, s a kertet díszítő szobrokat, szökőkutakat a korabeli kandeláberek és a diszkrét modern fényforrások öltöztetik ünnepi díszbe. A házban és a házon kívül is lelket békítő, szemet gyönyörködtető, harmóniát teremtő a boltívek, korlátok íveinek játéka.

A kivitelezés műszaki, speciális műszaki információi, az azokat igazoló dokumentumok természetesen az érdeklődő rendelkezésére állnak. Most a színvonalas luxusvilla, vagy a villát birtokló cég is megvásárolható!

Az ingatlan igény, per és tehermentes.

Az ingatlan irányára: 2 500 000 € + ÁFA.

Köszönjük, hogy megtekintette ajánlatunkat. Várjuk megtisztelő érdeklődését az elérhetőségeink valamelyikén.

További képek: