Budapesten a Világörökség része, a Várkert Palota ELKELT!!!

Magyarország talán legkülönlegesebb épülete Ybl Miklós tervei alapján 1874 és 1879 között a Királyi Palota vízellátási rendszerének gépházaként épült. A Duna vizét a hermetikusan zárt, precízen kiépített alagúttal kapcsolatban lévő ciszternákban elhelyezett kavicsréteg segítségével tisztították meg, majd — a most eladó épületből — vezetéken nyomták fel a királyi palotához, így biztosítva a vár ivóvíz-szükségletét.

http://epiteszforum.hu/files/VK_muszaki_leiras.pdf/

A Duna nyugati partján, a Lánchíd és Erzsébet-híd között álló 140 éves, kiemelt műemlék épület az 1992-ben történt felújításakor visszanyerte eredeti szépségét, ma büszkén tudhatjuk a Világörökség részének!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Várkert-kioszk/

Éveken át az Állami Budapest Táncegyüttesnek adott otthont, majd az ország legnívósabb kaszinójának. A kaszinó-koncesszió lejártával jelenleg exkluzív rendezvények kedvelt helyszíne, ami teljesen érthető, hiszen a rendezett környezetben mára nem csak a rendkívüli épületet, de a történelmi szomszédságát is felújították, a kilátás pedig lenyűgöző a Parlamentre, a Vigadóra, a Dunára és hídjaira.

A telek területe bár csak 800 m2, parkjával és szökőkútjával, valamint háttérben a Dunával és a kitárulkozó panorámával elegendő kerete a nettó 1262 m2 föld feletti területtel rendelkező palotának. Korszerű, gáz alapú fan-coil rendszerrel a tágas terek hűtése és fűtése is gazdaságos.

A különleges ingatlant birtokló cégnek sem hitele, sem egyéb tartozása nincs. Egyetlen ingatlanával együtt a cég is eladó.

Az irányára: 13 000 000 €.

Kérem mielőbb keressen a részletekért!

További képek: